1 Temmuz 2011 Cuma

Bahar Tanrıçası

30.05.2011

Mitoloji sever misiniz?
Ben bayılırım. Cariyeler ve padişahlardan sonra tanrıçalara ve tanrılara sardım. Güçlü insanları ya da varlıkları okumayı seviyorum galiba….
“Bahar Tanrıçası” tez bitti . Sıcağı sıcağına bende bıraktıklarını paylaşmak istedim.
Dünyalar güzeli  “Bahar Tanrıçası” Persephone ile “Ölüler Diyarı Tanrısı” Hades’in aşkını günümüze uyarlayarak anlatıyor.

Demeter (daha çok Kybele olarak tanınıyor) kızının şımarıklığından şikâyetçi ve iyi bir tanrıça olarak yetişmesini istiyor. Ancak Demeter’in kızı olmasından dolayı herkes tarafından bilinmesi Persophone’nin şımarıklığını perçinlemekte. Demeter, iyi bir tanrıça olmanın yolunun öncelikle kadın olmayı öğrenmekte olduğunu düşünür ve fırınında maddi sıkıntı yaşayan ve hayatta da zorluklar içinde yüzen 43 yaşındaki Lina ile kızının bedenlerini değiştirir.
Güzeller güzeli Persophonenin bedeni ile Lina’nın olgunluğu birleşince Persophone hem Hades’in gönlünü kazanmıştır hem de aleminin kraliçesi olarak kabul görmüştür.
Peki Lina? Linanın bedeni ile genç kız acemilikleri ve cesaretleri ve gençliği birleşince Persophone de Linanin bedeninde başarılar kazanmış ve fırının ününe ün katmış bunun yanında başarısız olduğu aşk hayatı da eğlenceli bir hal almıştır.
Gerisini anlatmayım.  Okuyun wink Aşkı ve kadınlığı anlatan güzel bir kitap. Her kadının içindeki tanrıçayı keşfetmesi gerek…
Kesinlikle tavsiye olunur.
zeynep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder